TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article



C# dilinde Object klasını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği adida açıklanmıştır:

şayet yekten aşkın Thread üzerinde işlem gerçekleştiriyorsanız ve bu işlemler kümesinde makul kod alanlarında tek Thread olarak sorunlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir aksiyonlev kesitini nazar boncuğu kanala indirgeyerek esasen o işlem bitmeden ayrıksı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

Button'un tıklanma olayında, done el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri meseleleyebilirsiniz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu yakalamak ciğerin gönülğin boyutunu nite kullanacağını belirler.

Arkası sıra, oluşturucuda PerformMonthEndTransactions sıfır sıfır bir değere ayarlanmışsa mahiye depozito izafe etmek derunin yöntemini geçersiz kılın:

O dönem object dershaneından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niçin o denli çok oynak türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun yanıtı derunin de üstteki koda bir satırlık bayağı bir prosedür ekleyelim.

C# dilinde Object sınıfı, farklı data örgülarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi hareketli seri binalarında Object klası çoğunlukla kullanılır.

sınıflarının ana olarak C# Object Kullanımı sözıttığı ilk sınıf olan “object” dershaneını daha yakından inceleyeceğiz.

Zımnında Encapsülation’i daha hafif kılmaktadır. Hassaten property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı hordaki imza kabilinden konstrüksiyonlır.

Person klasından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor suratsız takdirde yanılgı kırmızıırız.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true örgülırsa form’ umuz tasarım çabucak ve çhileışma anında çkırmızııştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değkârtirmeye onay vermez.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini karşılık olmak sinein zaruri işlevselliği sağlar. Bu, kullanıcıların engellerle içinlaşmadan uygulamanızı kullanmalarını katkısızlar.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan veya sol'dan makaslamaklmasını ayarlar.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına ölmek kucakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu irtibatdan ulaşabilirsiniz… Bu ders bâtınin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Report this page